Yessss! Je mag weer naar het terras! Welkom terug gasten!

En om het écht gezellig te maken vragen we om je hulp!

Yesss! Het is weer zover, per 1 juni mogen we weer gaan genieten van een lekker drankje en heerlijke hapjes, lunches of diners op het terras en in restaurants! Zin in!

Alle horeca ondernemers en medewerkers zijn, terwijl jij misschien wel heerlijk van het zonnige weer aan het genieten bent, druk in de weer om alles te regelen en organiseren om jou vanaf maandag weer te mogen ontvangen op hun terras of in het restaurant. En natuurlijk hebben zij er ook heel veel zin in jullie weer te zien en vinden zij het superfijn dat jullie weer komen!

Maar het zal eerst ook wellicht wat onwennig en spannend zijn met al die regels en druk die wordt opgelegd om het op de juiste manier te doen!

Wij als gast kunnen de horecaondernemers daar een handje bij helpen door stil te staan bij die regels en er met z’n allen voor te zorgen dat alle gasten (en de medewerkers) ook écht kunnen genieten!

Daarom geven wij graag een aantal tips aan jou als gast van de horeca!

  • Als je naar een terras wilt hoef je niet te reserveren, maar als je binnen wil zitten in voor het restaurant dan wel! Voorkom dus teleurstelling en reserveer je plek in het restaurant.
  • Je mag in een restaurant samen met maximaal 1 persoon plaatsnemen, behalve als je uit hetzelfde huishouden komt. Even gezellig met 4 vriendinnen uit eten is er dus nog even niet bij! Op het terras is geen beperking qua aantal, maar geldt wel ook de 1,5 meter afstand.
  • Als je op een terras afstapt, plof dan niet zomaar ergens neer, kijk even of er iemand is die jou graag ontvangt en je een tafeltje aanwijst.
  • Staan is helaas niet toegestaan, ook niet aan een statafel. Alle gasten moeten een zitplaats hebben.
  • Er moeten door de medewerkers een aantal vragen aan je gesteld worden, daar kunnen zij ook niks aan doen. Gewoon vrolijk antwoord geven en er begrip voor hebben!
  • Weet zelf ook goed welke regels er gelden voor je naar een terras of restaurant gaat, dit om ergernissen te voorkomen als een medewerker jou ergens op aan moet spreken.
  • Duurt het even voordat iemand je kan helpen, geniet dan gewoon even van het heerlijke weer, weet dat de medewerkers echt hun best doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en het jou naar je zin te maken!
  • Ga niet zelf lopen trekken aan meubilair of stoelen bijschuiven, het kan namelijk zijn dat je het hele terras dan in de war schopt i.v.m. de anderhalf meter afstand, vraag het even aan een medewerker als je echt nog een stoel nodig hebt.
  • En als laatste tip, was en desinfecteer je handen vooral na het toiletbezoek! Het toilet zal de grootste besmettingshaard zijn.
  • En de allerlaatse tip, geniet!!!!

We wensen alle horeca ondernemers en medewerkers heel veel succes én plezier de aankomende tijd en gunnen ze heel veel omzet! En daar kan jij ook een handje bij helpen; bestel dus lekker veel en als je niets meer besteld, gun dan andere mensen jouw plek en de ondernemer de extra omzet. 😉